Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

MAHIKSEN TARJOAMAT OPISKELUMAHDOLLISUUDET


1. Mahdollisuutesi lukio-opiskelijana

- Voit suorittaa lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon sekä ammatillisen tutkinnon neljässä vuodessa useilla ammattialoilla.
- Vaihtojaksojen aikana voit opiskella koko jakson toisessa oppilaitoksessa ja näin tutustua eri alojen koulutusmahdollisuuksiin.


2. Mahdollisuutesi ammatillisen oppilaitoksen opiskelijana

- Voit suorittaa ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon kolmessa- neljässä vuodessa.
- Voit suorittaa lähialoilla kaksi ammatillista tutkintoa noin neljässä vuodessa. Tämä vaihtoehto on selvitettävä aina ennakkoon oppilaitoksesta.
- Vaihtojaksojen aikana voit opiskella koko jakson toisessa oppilaitoksessa ja näin tutustua eri alojen koulutusmahdollisuuksiin.

- Myös koko lukion oppimäärän sekä ylioppilastutkinnon suorittaminen ammatillisen tutkinnon ohessa neljässä vuodessa on muutamilla ammattialoilla mahdollista.


3. Muut mahdollisuudet

- Voit suorittaa kursseja, opintokokonaisuuksia tai opintojaksoja mm. ammattikorkeakouluissa, kansalaisopistoissa, kesäyliopistoissa ja yliopistoissa.Opintosuorituksiin voidaan hyväksyä toimintaa järjestöissä, yhdistyksissä, vapaa-aikaan ja harrastuksiin liittyvissä toiminnoissa  jos hankittu osaaminen tukee tutkinnon ammattitaitovaatimuksia ja osaamistavoitteita. Kaikkien suoritustesi osaamisen tunnustamisesta päättää oma oppilaitoksesi.

 

MAHIS-opiskelijat voivat suorittaa ohjattuina verkko-opintoina ISOverstaalla lukiokursseja.

Lisätietoja ISOverstaan kurssien suorittamisesta saat opinto-ohjaajilta tai osoitteesta: www.isoverstas.fi

ISOverstaan verkko-opiskeluopas